nlbedeencs

De prijsopbouw van de meubelstoffen van Room108

De prijsopbouw van de meubelstoffen van Room108.

Onze gestoffeerde meubelen zoals onze salons, hoeksalons en eetkamerstoelen zijn leverbaar in meer dan 700 verschillende stoffen.

Stofcategorieën

Iedere stof heeft zijn eigen prijs, deze wordt vaak uitgedrukt in een prijs per strekkende meter (doorgaans 140 cm breed). Om niet met 700 verschillende prijzen te hoeven werken hebben we deze stoffen onderverdeeld in 6 verschillende prijsgroepen, lopend van stofcategorie A t/m stofcategorie F.

In stofcategorie A vind je de goedkoopste stoffen en in categorie F de duurdere stoffen.
Dit behoeft wel enige toelichting. Veelal wordt gedacht dat goedkoop gelijk staat aan slecht en duur aan goed. Dit is niet altijd waar.

Onze indeling

Al onze stoffen zijn getest op slijtvastheid en hebben deze test allemaal ruimschoots doorstaan. De slijtvastheid is in veel gevallen afhankelijk van de garens die men heeft gebruikt om de stof te weven. Synthetische stoffen zijn veruit het sterkst en de natuurlijke vezels zoals katoen en linnen de zwakkere. Hierin schuilt direct de grootste tegenstelling. De synthetische stoffen zijn namelijk het goedkoopst en de natuurlijke stoffen het duurst…

Een goedkope(re) stof is een stof waarvan de grondstof voordelig is (bijvoorbeeld polyester) en de productie eenvoudig. Deze stoffen vind je met name in de lagere stofgroepen A en B.

Duurdere grondstoffen en stoffen waarvoor “veel arbeid” nodig is vinden we in de hogere categorieën. Deze extra aandacht/bewerkingen leiden dus niet altijd tot sterkere stoffen, maar wel tot mooie materialen met een luxere uitstraling. Deze stoffen kom je vooral tegen in de stofklassen E en F.

Wat overblijft zijn de stoffen en categorie C en D. Dit is een combinatie van de hierboven genoemde indeling. In deze categorieën zijn vooral de luxere polyester stoffen te vinden en de voordeligere natuurlijke materialen.

Vanaf prijzen

Op deze website is het bijna onmogelijk om alle stoffen te vermelden. Daarom hanteren we op internet de zogenaamde vanaf prijzen. Dit zijn de prijzen waarvoor de getoonde/beschreven opstelling leverbaar is in stofklasse A.

Kort samengevat kunnen we stellen dat hoe groter de bank is des te meer meters stof men verbruikt. Bij een grote bank waarvoor men meer meters nodig heeft zal dan ook de toeslag voor een duurdere stof hoger zijn dan bij een kleinere salon of fauteuil. Ofwel, het verschil in prijs tussen stofklasse A en stofklasse F is op een eetkamerstoel veel kleiner dan op een hele grote hoeksalon.