nlbe

Tips voor meer ruimte in jouw woonkamer

Ben je helaas niet gezegend met een grote woonkamer of voelt jouw woonkamer benauwd aan? Room108 heeft enkele tips om meer ruimte in je woonkamer te creëren. Ook in een klein huis zijn er veel mogelijkheden. Je moet alleen net iets creatiever te werk gaan.

Ben je helaas niet gezegend met een grote woonkamer of voelt jouw woonkamer benauwd aan? Room108 heeft enkele tips om meer ruimte in je woonkamer te creëren. Ook in een klein huis zijn er veel mogelijkheden. Je moet alleen net iets creatiever te werk gaan.

Deel ruimtes slim in
Als je een kleine woonkamer hebt moet je slimmer met de ruimtes omgaan. Zet bijvoorbeeld meubels tegen de muur in plaats van vrij in de ruimte. Dit kun je al makkelijk doen met bijvoorbeeld de eettafel. Zet hem aan de kopse kant tegen de muur. Heb je een schuin dak? Maak dan gebruik van knieschotten om meer kastruimte te creëren. Zet spullen ook altijd recht in de hoek in plaats van diagonaal. Dan hou je meer ruimte over. Een woning kan ook kleiner lijken als je teveel spullen hebt. Kijk eens rond in jouw woonkamer of er spullen zijn die weg kunnen.

Het kiezen van een bank
In een kleine ruimte is het heel belangrijk om alles luchtig te houden. Kies daarom voor een mooie bank op smalle poten die net iets hoger staat. Op deze manier zie je onder de bank nog een stuk vloer en creëer je een gevoel van ruimte en luchtigheid. Kijk bijvoorbeeld eens naar Bank Emma of hoekbank Gigi. Dit zijn mooie modellen op smalle pootjes.

Kies ook een slimme bank. Hiermee bedoelen we een bank die de woonruimte optimaal benut. Beperk je zithoek met zo min mogelijk losse meubels. Ga voor een hoekbank. Één meubel, maar veel zitplaatsen.

Het kiezen van een kast
Een dichte kast kan een zware indruk geven en zorgt voor een minder ruimtelijk gevoel. Vaak staat een bank centraal in het interieur en deze eist veel aandacht op. Kies daarom voor een open kast om de balans in de woonkamer te behouden. Daarnaast biedt een open kast de mogelijkheid altijd mee te gaan met jouw stijl van het moment. Iedere keer kun je hem weer naar eigen smaak decoreren met verschillende accessoires.

Lichte kleuren
Het is waarschijnlijk al bij veel mensen bekend, maar hoe kleiner de woonruimte, hoe lichter de kleuren moeten zijn voor een ruime ervaring. Neutrale kleuren op de muren en witte meubels maken de kamer optisch een stuk ruimer. Zorg ook voor harmonie door een rode draad door kleuren of patronen terug te laten komen. Als elk hoekje een ander kleurenschema krijgt, kan het al snel rommelig overkomen. Houdt daarom alles clean.

Goede verlichting
Goede verlichting is essentieel voor elk huis, maar vooral voor een kleine leefruimte. Door gebruik te maken van verschillende lampen zoals plafondlampen en wandlampen, maar ook lampen op de grond, krijg je meer variatie in huis en lijkt een klein huis altijd groter.

Modulaire-kast-Room108

Leave a Reply